Search This Blog

Monday, December 14, 2009

weirdo

lately a lot of weird thing happens
i was screwed up with postponed seminar without my knowledge
it makes me think more than twice should i continue my master program at kl or not
i bought new handphone at last... after may be almost 7 years using the same handphone
just to cure my heart pain maybe ...but it didn't

and i felt i was forced to do something that i never did before this.and seriously
it hurt.i am human and not animal so forcing is not my thing.

and other weirdo thing that makes me want to cry and maybe act like haywire.

Thursday, December 10, 2009

typo


type : exit;

nothing happen

type :bye;
nothing happen
.
.
.
Stop typing just close the window!

Wednesday, December 9, 2009

victim

goosebumps .i can’t focus. i ‘ m mad, sad plus confuse.it happens so fast until i myself forget how it was.is this for real?
am i a victim?
after office hour, go buy burgers.i eat then i cry. am i a victim?
i can’t even tell people about it.is that a symptom of being a victim?
and i think i got a lot of goose bumps not because of the aircond.

Sunday, December 6, 2009

Awek Cun dan Q

Hari masuk gaji memang mudah dijangka tatkala orang bersesak di bank.Unid pun termasuk dalam golongan yang beratur mengadap cash deposit untuk membayar sewa rumah dan segala.
Bank BCB Kulim sesak dan Unid seriously penat sebab beratur dan berasak dari petang ke senja.Tatkala giliran Unid nak sampai menunggu seorang lagi turn tetiba ada awek cun muncul ntah dari mana betul-betul depan Unid.
Awek tu memang cun melecun tapi Unid langsung tak percaya yang dia boleh berdiri depan Unid, memotong line padahal berlambak-lambak lagi yang beratur kat belakang Unid.Rasanya q sangat jelas, semua orang nampak dan perasan. Unid blur , serba salah and dia perasan yang Unid merenung dia cam tak percaya.Serius I cannot believe it. Tak perasan ke orang beratur panjang.
Mungkin dia perasan Unid merenungnya, maka dia pun berbasa basi. “Nak guna machine cash deposit ke?” tanyanya lembut.
Unid blur. “Iya.Yang beratur panjang kat belakang saya ni semua nak guna mesin ni.” Unid cuba memberi hint yang dia sedang memotong q.
Tapi dia buat dono jer.Bila turn Unid sampai, cepat-cepat Unid gi guna mesin tuh dan dia pun paham yang Unid memang takkan bagi chance punya.Bukan tanak, kalau Unid kasi kat dia nanti apa pula kata orang belakang.Kalo orang tak ramai takper la.Lagipun dah malam dah tunggu dari petang tadi dan sorry I am not good girl.
So dia pun berdiri di belakang Unid.Sambil tekan ATM Unid terdengar suara lelaki.”Adik ..adik nak guna mesin cash deposit ke?”Rasanya lelaki itu antara orang yang beratur di belakang Unid.
“Ye.”Gadis itu menjawab lembut.
“Kalau macam tuh, beratur la ye.Ramai orang duk beratur ni.” Tegur lelaki tersebut.
“Ohh..iye ke.”kata gadis tersebut, terus beratur mengikut teguran.
Saat Unid keluar dari bank, gadis itu antara yang beratur di belakang.Dan bayangkanlah kalau ada orang lain pula yang memotong barisan.Aduh.

Saturday, December 5, 2009

Bonanza dan Parari

Aku mengadu sakit mulut dekat emak.
“Cuba pakai Bonanza tuh..lega sakit mulut.”Kata emak.

“Bonanza ..”Aku terblur …Bonanza tu apa pula, sampailah terlintas di kepalaku.”Bonjela kut mak?”

“Haah…Bonjela.”

Aduh…emak.

**************************************************


Emak membebel apabila pencakar sampahnya hancur digilis jip company yang dipandu adik.

“Ini baru Pajero, belum lagi Parari.Kalo Parari habis sekali ngan kita pun digilis.” Bebelnya.

Adik aku yang mendengar blur. “Parari ke Ferrari?”

“Parari ke Ferrari ke asal muha(kamu semua) paham sudahlah.”Kata emak.

Aduh…emak.