Search This Blog

Friday, September 30, 2011

TGIF:Doa Antara Dua Sujud

Dapat image ni dari Ustaz Zahazan facebook.Baru tersedar yang kita solat lima waktu tu bukanlah sekadar ritual.

Doa ini sangat simple yet sangat complete.Jika Allah tunaikan pasti sempurna hidup kita :).
Bayangkan lima kali sehari kita mendoakan ini, doa ini di sebut semasa duduk antara dua sujud, maknanya

Subuh  -- 2 kali
Zohor  -- 4 kali
Asar --  4 kali
Magrib --3 kali
Isya' --4 kali

Total = 17 kali kita minta daripada Allah dan setiap hari. Mari  kita sama-sama menghayatinya.

Tuesday, September 27, 2011

On Fire

The schedule is very tight.I work till I vomit.I already pressured by workload plus my mistakes that noticed by others.I am not mad if my colleagues tell me about my mistake.But it keep," Hey, there's ur error in code line no bla..bla.."  It's the stupid one!

I become irritating.Not to my friend but myself.Not sure what ghost that live in my brain and cause the brain damage.Sometimes the stupid error happen while I tried my best scan thorough it.This is first time I faced a lot of stupid error that committed by me.Surely my reputation will going down tremendously.

So I keep quite, really quite.It is not my intention to refuse to talk.But I think I am like that.Always locking my mouth, ignore whatever happen and only concentrate to my work whenever I stressed.

I remembered my sister said,"You're okay when you're loud, but when you're silent then we should be careful."

Yes, seem I noticed it too.If I loud even though I am angry it still okay.But when I refuse to talk, please leave me alone or talk to me nicely or...(SO far nobody dare to come when I in silent-mode).
I knew my colleagues noticed that, sorry it is not your fault.It was me.

Friday, September 23, 2011

Kelantan Part 1

I went to Kelantan last week on Friday 16 Sept 2011.It was unplanned trip.

I remembered that it was Friday breezy morning when I was sitting at my lawn.I did laundry, my mom cutting the grass while my brother was helping her.My father was doing his work, constructing the house while my sister was sleeping at the front of TV.It was peaceful Malaysia Day where I was off from my work.

Suddenly I thought about getting away, I feel so bored lately after facing mind numbing experience.The life even though it smooth sometimes it feel empty.

It's been long time I didn't have trip.Busy, money matter? All checked!

Why don't we go to Kelantan and visit your sister there.My heart whispering to me.It won't cost me much as I am driving Viva.The full tank might be enough.

I approach my mom, "Mom, you want to go Kelantan?"

My mother face turn to excitement.She seem happy, she didn't expect me to suddenly say that."Sure, when?"

"Now." I replied.Now?She seem confused.

"Yeah now.Assume that we are going to Baling but it take longer hour.No need to fuss and rush.Just go like that."

She gave me a weird look.Something wrong with her daughther, out of blue mood."Ask your brother and sister,"

I went and woke up my sister.Tell my brother.All turn up rushing because it was almost 11 am already.

My father refused to go, as he said,"No point." Fullstop.

So my mom just prepared a simple food for him as I told her not to be so complicated.Please, I don't want any well planned trip, I just want to go there, that's all.Normal family trip that I had before usually planned, and my mom will wake up early morning (as early as 3 or 4 am) to prepare a lot of thing and sometimes cause us headache.I DON'T WANT THAT.

My brother excited to drive, soI let him.When we stopped at Kampung Sadik Caltex petrol station to fill the fuel, suddenly my car won't start.I was panicking for a while.Eh, I was sure that I  just filled  RM40 petrol not diesel ,but WHY?

"Try push to the other side." My brother told me as he push our car to corner side,my car died at petrol filling section.It will disturb other users if we stay there.

"Humm..maybe due to starter." said a worker there.

I didn't agree because the car never miss any single service."It might be a battery."So I with my wall face, stop and ask other driver whether they can help me to 'charge' the battery using the jumper.

At last , it worked.But bad thing is, that day was Friday whereby most of the workshop closed.I need to ensure the engine won't die, if not once it died, it won't able to restart again without jumper.

As the worker advise, go to Grik and try to find out the workshop there.

At the time, my heart was battling.Should I go to Kelantan or should not?My mom already worry plus she asked,"Should we continue with this type of situation?"

But my heart still stubborn, I knew if I go there surely with my dry pocket.Because the money will need to be spent on the battery that cost hundreds.But I said,"Let's go to Grik first and find out." Grik will take more than hours passing all the silent hills.I am too proud to return home without complete my mission.How I am going to face my father?My ego was increasing.

Surely I will take unknown risk with this...

TGIF:Serve Him and serve people

Serve Allah and join not any partners with Him: and do good― to parents, kinsfolk, orphans, those in need, neighbours who are near neighbours who are strangers, the Companion by your side, the way-farer (ye meet) and what your right hands possess: for Allah loveth not the arrogant, the vainglorious;―
AlQuran : An Nisa : (36)

Alhamdulillah...it's Friday, may we complete this day with blessing from Him

Thursday, September 15, 2011

Auto mode

Kenapa tak cuba cara ini? Saya tunjukkan code saya
Ini kan hard code.Dia merenung pelik dan tidak percaya.
Saya renung balik code saya, juga tidak percaya.Seperti budak darjah satu punya code.Sangat bodoh dan tak menyelesaikan masalah langsung.
Dia ketawa.
Anggaplah ini lawak petang.Saya cuba menutup malu.

Pernah tak anda rasa keliru?
Keliru yang sangat keliru sehingga otak seperti berhenti berfungsi.Rasa seperti kemanusiaan hilang dari diri anda.Yang tinggal cuma tubuh kosong tanpa akal.

Perasaan yang pelik yang menyebabkan saya hilang dari diri.Pertama kali?Saya hilang kawalan.Cepat-cepat saya mengemas pulang.Waktu memandu, saya cuma berdoa supaya tidak kemalangan.Kerana saat ini, pengendalian tubuh saya adalah auto mode!

Wednesday, September 14, 2011

Check untuk pakai braces

10 September 2011
Pagi Sabtu lebih kurang 10.30 saya terpacak di klinik gigi.Saya nak ambil borang untuk x-ray (orthophotography) dan jumpa doktor.

Sebelum ini saya pernah cabut gigi dengan doktor yang sama.So saya fikir baik saya pasang braces dengan doktor ni je.Lagipun doktor ni guna damon braces.

Saya ada buat research pasal damon braces dan saya berkenan.Sebab
  1) kurang sakit
  2 ) tak perlu cabut untuk kebanyakan test
  3) cepat compare dengan braces biasa

Semua kelebihan damon braces di atas adalah berdasarkan pembacaan saya, pengalaman belum lagi ye :) .

Doktor tu datang klinik dengan happy go lucky nye."Hey, you yang datang tempoh hari kan?" Tegurnya.

Tak sangka la pula doktor tu peramah, last time masa cabut gigi nampak serius je.

Kemudian saya beritahu yang saya nak pakai braces.Saya tanya gigi saya ni kena cabut ke tak.Dia check suruh saya buka tutup mulut.Malu deh.

Kemungkinan besar tak perlu, jika perlu pun maybe satu jer."This is interesting case."katanya."Surely got major changes after you remove braces." Haih, tahu gigi saya ni teruk."Kenapa tak pakai dari dulu?"

"Tak da duit." Ye, saya miskin, takde sapa support.Inipun disebabkan dah kerja lama so rasa nak pakai.

"You tau kan sini boleh bayar ansur-ansur.I tak ambil untung pun.Even yang 1.5 k untuk mula-mula tu pun harga cost je.I tak ambil untung kat situ."Dia kata.

Lepas tu saya tanya tentang sakit ke tak and dia dengan ramah and happynyer explain.

So sebelum tuh saya kena buat x-ray gigi dulu.Malangnya klinik tu takde xray service , so saya kena buat kat tempat lain.Dia bagi reference letter untuk x-ray.

Tengah mencari klinik/hospital untuk buat x-ray

Tuesday, September 13, 2011

Tragedi 11 September

Emak ada sms yang Abi dah seminggu tanak makan.Bagila aper pun, dia tanak.Habis kuat dia minum air.Jadi emak cuma bagi air glukos kat dia.

Sabtu tengahari, Unid balik.Tengok bulu dia dah kuncup dan penyek.Petanda dia tak sihat.Tapi dia still boleh jalan dengan lemah longlainya.

Unid beria beli barli, emak rebus.Nak bagi Abi minum sebab Abi ada problem dengan kidney.Dia takleh makan ubat langsung, maybe sebab dua bulan sebelum ni dia terlantar lumpuh dan makan banyak ubat.Tapi dia langsung tak mahu.

Malam tu, adik belanja kfc.Abi datang cium-cium.Unid try bagi, tapi dia refuse.Semua makanan termasuk catfood tuna favorite dia.Sebelum ni walaupun dia sakit terlantar dia still makan, tapi sekarang langsung tanak.

Unid belai-belai dia, mata dia layu tak bersinar cam dulu.Rasa cam ajal dia makin dekat, tapi susah nak terima hakikat.

Ahad pagi, unid angkat dia letak dia kat tepi.Dia dah sangat lemah, mata dia buka tapi seolah merenung jauh.Unid tengok bekas tidur dia, air yang semalam yang Unid suapkan keluar balik.Kencing dia sedikit jer.

Kemudian dia mengerang nazak.Unid takut nak tengok.Adik angkat Abi and letak balik dalam raga.

Unid nampak dia sakit.Sakit sungguh, ekor dia mengembang.Sesekali dia mengerekot.Takutnya.Emak pesan tak elok tengok and kacau kucing tengah nazak.Biarlah, kata emak.Jangan ditambah lagi sakitnya.

Tak lama kemudian Abi mati.Sedih.Pagi tu juga kami simpan.Rasa sunyi sangat, selalu weekend balik cari Abi dulu.Abi bukanlah sihat macam kucing lain.Banyak masa digunakan untuk merawat and jaga dia.Ajar dia berjalan, suapkan makan minum and main sekali.

Tapi Abi sangat kuat semangat, dia berjaya sihat beberapa hari sebelum dan semasa raya.Malah kami bawa dia beraya sekali and dia sangat excited.

Unid cuma fikir, mungkin Allah mahu pinjamkan dia sampai hari raya.Dia sakit dah lama, malah jika difikirkan patutnya sudah lama dia mati tapi ditakdirkan umur dia panjang juga sampai raya.Rindulah kami dengan keletahnya.

Abi, thanks for all the happiness that you brought.We miss you

Thursday, September 8, 2011

Jongang

Saya bercadang memakai braces since beberapa bulan lepas.Actually dah lama dah teringin, since dari kecik.Tapi tau jer la kos pemasangannya sangat tinggi.Saya tak ada duit, heh masa tu nak beli baju raya pun tak mampu.Nak buat rendang ayam masa raya pun tak mampu, so apatah lagi tentang gigi.

Ditakdirkan Tuhan, beberapa bulan lalu saya sakit gigi.Yang agak teruk especially malam.Cari punya cari akhirnya saya pergi satu klinik kat Penang.Masa doktor belek gigi saya, dia cakap tanak pakai braces ke?
Saya cakap saya dah tua.Dia cakap takde masalah.Yang masalah gigi saya ni jongang.Uppss...certain people consider this word is sensitive.

Bukan satu klinik saja yang pergi yang menasihatkan saya suruh pakai braces tapi klinik yang lain even klinik tu takde perkhidmatan braces.So, it seem that I need it.

Satu permasalahannya, braces is quite controversy sebab ditakuti mengubah ciptaanNya.Humm..tapi if i m thinking about it deeply, it more to the objective.

Jongang, crowded etc, are not only effected the look.Seriously bukan effect rupa semata, sebab kalau dia effect rupa semata-mata and we just want to change it then ditakuti will break the rule.

Tapi jongang, in my case referring to kecacatan gigi.Sebab gigi I sebelah atas ke depan, so imagine adakah fungsi gigi itu berjalan dengan baik apabila kedudukannya tidak di tempat sepatutnya?

Gigi bawah asik berlaga dengan gusi di sebelah atas.Plus, some of my teeth crowded inside.I noticed that I am having problem with chewing, it become more worst after certain gigi saya dicabut.So now my teeth function is like really not good.Everytime I want to chew something, especially like apple, I have to think how I am going to chew it.

Itu tak termasuk stress during photography , I keep thinking how to smile.Because if  I smile too wide showing my teeth, I turn into vampire and whenever I close my mouth I turn to budak sombong.Some of my friends call me rabbit and they add "cute" to comfort me.But anyway ugly or not, smile still a charity! :P

Plus whenever I visit relatives, some of them are really honest enough to say, "Kenapa gigi you teruk sangat?"
Then ada pula yang bagi pendapat, "You cabut all and replace semua dengan gigi palsu."

Cabut all and replace with fake?!I rather to have original jongang teeth instead of nice fake teeth.But now I have a choice to repair it without throwing it.

Alhamdulillah, I hope this will improve my life and health.Now I am starting to research and find good package for it.Hope I will find it.Pray for me please~

Wednesday, September 7, 2011

September 2011

What makes me worry about September 2011 ? A ton of works! Banyak and required analytic skill which currently I am lack of. Plus we running out of time due to holiday such hari raya, merdeka, malaysia day.I really don't want to kacau my public holiday after we working more than 8 hours for 5 days in a week.So working during weekend is really not my favorite.I used to do it before and I don't like it.

As my friend said," This project will make you dream about it."

-Have a nice sleep! 

Tuesday, September 6, 2011

The prophets

Say, “We believe in Allah and in what has been revealed to us and in what was revealed to Ibrahim, Isma‘il, Ishaq , Ya‘qub and the descendants, and in what has been given to Musa, ‘Isa and the prophets, from their Lord: We do not differentiate between any of them; and to Him we submit ourselves.”
Quran : Al Imran : 84

Monday, September 5, 2011

Good Bye

Ramadhan already ended. We celebrate Hari Raya Aildilfitri with so much JOY.I am happy when we are going to Solat Aidilfitiri, visiting peoples and donating a lot.

But when ever I watched TV, I feel empty. I cannot simply turn it off as all peoples are watching it.Most of the movies do not reflect much about Ramadhan and Aidilfitri. Rempit, drifting, ghost and a lot of 'satisfy-my- desire' kind of movies. It feel so bad because I cannot get TV AlHijrah.

Aidilfitri is when we try to celebrate our spiritual success and try our best to be best.But here it seem that we celebrate the satanism  freedom.So the naive person like me always get confuse.

Ramadhan is ended, but the war is really end or just begin?