Search This Blog

Sunday, May 27, 2012

Cameron Highlands

Cameron Highlands~

Cold ... Beautiful ...Flower ... Strawberries..Tea...Cactus






























[auto post entry]

Saturday, May 26, 2012

COMOT yang COMEL

Jika anda pernah baca pasal comot .Tentu anda ingat anak kucing yang perut jer besar dan agak huduh.

Tetapi sekarang... rasa macam nama comot dah tak relevant.Sebab ... sebab ...






Adakah nama COMOT masih lagi relevant ? Tapi dia dah tak menyahut kalau dipanggil COMEL.

Friday, May 25, 2012

Drama

Lately saya banyak tengok  drama.Hidup ini penuh drama.

Saya fikir sekarang drama banyak improvement.Walaupun tak ada lah serealiti mana, well kalau realiti episod ribu-ribu bengkak mata nak layan.

Banyak pengajaran, banyak ilmu, isi tersirat dan tersurat.Seperti Bunga-bunga syurga, cerita pasal anak yatim, baru dapat tau sikit-sikit hukum hakam.Seindah sakura cerita fasha sandha miskin.

Walaupun tak ada lah sesama mana, tapi teringat waktu dulu.Rumah bocor sampai rasa cam takde beza duduk luar rumah atau dalam rumah.Pintu pun nama jer pintu, tapi semua benda leh masuk sebab pakai ikat dengan kain jer.

Sangat lapar takda makanan nak dimakan. Boleh bancuh air sejuk campur gula waktu berbuka puasa dah excited macam dapat milo ais walaupun hanya air kosong campur gula.Itupun kalau nasib baik boleh dapat gula.Waktu berbuka kadang-kadang yang mana leh pi masjid pergi masjid.Kat masjid boleh makan best sikit.Makanan waktu berbuka tu jimat-jimat sebab nak dibuat sahur sekali.

Nasi kalau ada makan, kalau takda lauk ada yang makan dengan garam.Campur dengan minyak bekas goreng ikan masin pun syukur.Beraya cuma berserunding ikan bilis.Baju raya pun takda, tudung raya hitam sebab tudung sekolah.Pernah curik ikan dari kucing.Kucing tuh curi ikan dari kedai kut pastu menyenget-nyenget dia usung ikan sepelastik ke rumah, kami plak amik sikit buat makan.Besok bagitau  tokey kedai.Tokey kedai gelak jer.


Cuma... nasib takde sebaik macam fasha sandha, ada Cikgu yang hensem  yang baik dan kaya[fahrin ahmad] :)

Tapi apapun.. sesusah mana pun kita Allah kan sentiasa ada.