Search This Blog

Friday, April 27, 2012

Hanya kerana charger...

Handphone unid lately buat hal.Dulu dua hari sekali jer charge , sekarang tak sampai sehari pun boleh kong.Padahal penggunaan sangat la minima, boleh dikatakan sebulan tu nak cakap 30 minute pun susah.SMS pun jarang lah sangat.

25 hb, waktu pagi kul 5 dapat call from mak.Dia bagitau yang pakteh dah meninggal.Tak sempat nak cakap habis putus.Aiyaa.. charger pulak tertinggal kat office.So pagi-pagi buta terpaksa masuk office charge sambil tanya detail kat emak then amik cuti.

So sampai jer rumah, charge tak sampai berapa minute, rush ke rumah arwah.Petang tu baru balik Penang , then baru teringat yang unid  tertinggal charger kat rumah.Damn...rasa cam nak luku kepala, well dah luku dah pun.Serious bengang tahap hempuk dahi kat dinding.Takkan la nak balik kampung semata-mata nak amik charger.Dah my mood berserabut, banyak bende menyerang otak.Balik kampung with the mood macam tu macam mencurah minyak kat api.Ada yang terbakar sorang-sorang.

Dah lah duit dalam bank tak sampai RM20, takleh nak withdraw.Duit dalam poket pun hari ini tak sampai dua ringgit.Hah camana nak balik kampung.Duit tol pun tak lepas.

Phone dah kong.Off terus.Huii.. macam mana ni.Tanya beberapa orang tapi charger diorang tak serasi.Dalam hati , ada la yang kena pinjam duit RM10 semata-mata nak amik charger.Dahlah esok ada kelas menjahit, hah..camana nak tau kelas ada ke takde kalau nak call pun takleh.

Tengah dok berserabut tu, unid cuba tanya seorang member ni.Dia pakai phone sama ngan unid tapi dia dah tuka handphone.So secara logicnya, takkanlah dia nak bawak charger handphone lama dia.Tapi just tanya mencuba nasib.

Dia senyum."Let me see."Dia check beg notebook dia,"Humm.. you can take it home."Ye laa.. dah kata kau dah tuka handphone baru, so mana pakai charger lama lagi.

Wahh..mata unid bersinar-sinar.Rasa cam doa dimakbulkan Tuhan.Yela, siapa sangka dia masih simpan lagi charger lama walaupun dia dah tuka handphone baru yang canggih.

Alhamdulillah, tak perlu lah pinjam duit semata-mata nak balik kampung.Tapi kan, itulah jika Tuhan nak tolong.Benda yang susah pun dimudahkan.Dahlah unid ni asyik buruk perangai jer lately.Terima kasih ya Allah.Unid pun asyik berthank you jer kat member tu.Tataula dia perasan ke tak betapa dia hari ini menjadi hero in my life.Hahahahahha... hanya kerana charger.

Note:Pelik kan, sometimes we make other people happy in the way that we ourselves couldn't imagine.

Wednesday, April 25, 2012

Not mine

Anyone here think that our heart/body is ours? I have a lot of questions popping in me head lately.

I want to claim that my body is mine but...

1) I don't know my blood type yet

2)Also don't know how many hair I have

3)No idea what happen to my brain currently

4)No clue when I m going to die

5)I tot I am pretty but I think I just perasan

6)If mirror was not invented, I think I don't know how I look like except if I sitting at the pond, starring at my own reflection.Hoohh..maybe I think I look like monkey.

7)I cannot control my mood especially when having PMS

8)Can I pause , and choose what day to period?

9)I cannot see my own eye, ears.

10)Oohhh.. the wrinkle come out


That just body... how about heart.Well it well done complicated

1)Why suddenly I want to eat pisang goreng?I want crabby patty also that make by Spongebob..huwaa

2)I know good is good but why so hard to do that?

3)Can we control not to fall in love or choose the person we want to love?

4)I know madness is not good for health but I WANT TO MAD!!

5) Listen..she is your mom,   but I am so stubborn.

6).... so complicated.. why the heart is not listening to me?

So it proof that mine is not mine after all.



Tuesday, April 24, 2012

Ular dan lintah


Wow...dah bertukar rupanyer blogger template.Rasa pelik pulak.Tapi takper, rasa cam luasnya tempat untuk menaip.hihihi.

cerita apa ye untuk hari ini.Ohhh.. selalunya di office unid menhabiskan masa 8 hours plus untuk kerja[termasuk rutin wajib pi toilet etc].Hari isnin selalunya laluk2 sikit.Ye la monday blues la katakan.

Hari Jumaat memangla best tapi selalunya busy compare to other day.Sebab , esoknya kan cuti.So kena la settle kan supaya next monday takde la kelam kabut sangat.

Tapi hari ni kan hari Selasa, selalunya hari Selasa unid bertempur dengan kerja, fuh ayat.Takper la tapi hari ni pelik sikit.

Tiba-tiba jer bercerita pasal ular lintah dengan teammate.Gila... gilaa.. mana project yang unid kena study tu.Owh.. ada tapi tak fokus kenapa asyik bercerita pasal benda yang tah haper haper tah.

Wahh..terpaksa la my teammate menadah mata membaca story mory.Sapa soh mulakan cerita bertanya.Wah,bila budak bandar bertanya, unid yang perasan kampung ni seronok la bercerita.Pasal ular kapak la, lintah la belut la.

Adui... hari ini kat office buat apa? Present pasal ular and lintah.Pointless...

Saturday, April 14, 2012

New hobby

Lately i m busy... wow. Yup busy.. till even weekend pun tidur kul 10.30 lebih.Just break untuk makan, solat dan routine wajib.Kenapa ya?Because I start attending sewing class.Yay... azam tahun 2012 :P

Memperkenalkan my new work station.Took hours to figure out how to put the machine into place.Thanks to very 'informative' handwriting manual that provided.Hari tu benang lekat dalam machine till I have to disassemble machine, dan menendang sofa sekuat hati dek mencari skrew yang hilang.Tak termasuk berpeluh dek terpaksa handle machine yang seberat almost 30 kg.Huiii... berangin.
 But slow-slow I managed to find out myself.Semuanya try and error, sometimes cari kat google with hardship sebab still searching for the right keyword.I managed to finish a few pillow cases.Only the last pillow case nampak comel sikit, yang lain tu harap boleh masuk bantal jer.Betapa tak reti menjahitnya saya.Juga ada buat apron dari saki baki kain pillow case seperti gambar di atas.Herot petot merata.

Dan lihatlah messynya gambar di bawah.Actually tengah try buat baju kurung.Baju kurung yang dibuat masa latihan tu totally mess.Dah siap tapi tak lalu nak pakai.So beli kain sendiri and tengah buat balik.

Of course la bila kita stress kita akan mencari comfort food such as:

Fruit yang unid campur dengan whip cream.
Karipap secret recipe

Bihun tomyam eksidenly terbuat

Nasi from mix rice, ayam tu unid goreng dengan kicap manis gara2 terpengaruh dengan kicap ABC nyer advertisement.

Eh..napa gamba makanan banyak lagi dari gamba kain.Perut pun dah start lapar ni.