Search This Blog

Sunday, January 24, 2010

Creepy

Kreck …Eeckkk… That sound. Creepy sound like someone was walking on the roof. But wait, I stay in 3rd floor in 4th floor flat. No roof. But I could hear walking, maybe near to my window.

I could not sleep and it almost midnight, and then I went out to check out. Nothing! But creepy sound went into my head and I forgot what time I fall asleep.
Tomorrow morning I was terribly sleepy. I keep yawning and yawning and complaining how sleepy I was until my colleague said, “You need a coffee.”

On Saturday morning, when I was doing my laundry, then I heard that creepy sound again. It was like something big walking on something. I really get mad, and this time won’t let it go.
And guess what? Tadaaa…






That was a fat, notty cat that think he was cute walking on my window’s roof. Aduh, you never can get mad to the cat rite? They have immunity whereby whatever they did, they always maintain cute.
*Sigh*

Thursday, January 14, 2010

Scar

If in the whole life we try to remove the scar but it's never work maybe it's time to give up.

Maybe we need to bear with it. Maybe we need to stop hoping that the scar will fade away in a blink of time.

Because hoping for hopeless is worthless. Maybe we should stop dreaming for miracle and just go on with the life and pretend to be happy.

Maybe that's the only solution after the rest never work.

Tuesday, January 12, 2010

New Life

Dah 3 hari dah unid duduk kat Penang.Lenguh badan still lagi terasa. Yelah, mengusung barang dari kereta ke tingkat 3, nak dekat 10 trip jugak rasanya.

Yang paling lawak, second day kerja Unid terpaksa mandi pagi kat opis, sebab bilik air kat rumah tersumbat.So pepagi buta lagi Unid dah sampai office, dengan muka yang baru tido, kat rumah just gosok gigi jer(in case kalau ada orang nak tanya jalan, takdela berbau mulut)..hahah. Huhuhu..nasib baik office ada shower, kalau tak jadi kambing la unid.

Hari ni melepak kat bukit jambul.Banyak mende rasanya Unid kena masukkan dlm shopping list, especially baju.Sebab kebanyakan t-shirt dan jean unid terlampau lama,yang beli masa study pun ada lagi. Lagipun office baru ni tak ada rule yang ketat untuk pakaian, so boleh la beli baju lagi ...

I pray hard for my USM Master application will be accepted. Sebab unid cam nak giler nak sambung study, rasa bosan dengan life boleh tak cenggitu ? :P

Thursday, January 7, 2010

Lagi cerita ATM

Seorang makcik berlegar-legar kat ATM masa unid masuk. “Anak boleh tak tolong makcik?”Makcik tu cepat-cepat menahan Unid.

“Kenapa?”Cuak juga unid dibuatnya, ye la dalam bank ni macam-macam.

“Tolong masukkan duit ini kat anak makcik.”Dia menunjukkan duit RM50 sekeping.

“Ooo..boleh.”Unid terus beratur kat mesin deposit.

“Biasalah…anak.Mintak masukkan duit.”Dia bercerita.

Aku mengiyakan.”Yelah..sekarang kan musim sekolah.”Adik-adik unid pon banyak pakai duit jugak.Kering kontang la jugak bulan ni.

“Bukan.Dia dah kerja.Beli kereta semua tapi tula nak makan pun tak cukup.Diorang kerja makcik takleh nak merasa pun, tak cukup mintak duit lagi .” Seperti dia mengeluh.

“Kerja apa?”Unid menyoal.Heheheh …macam spy pulak.

“Kerja kat TUDM.Ingatkan boleh dah merasa duit diorang.”Mukanya macam penuh penuh kesedihan.

Unid diam, tak berani dah nak tanya lebih-lebih.Giliran pun dah sampai, Unid pon masukkan no account dan masukkan duit yang sekeping tu.

Cuma dalam hati,terfikir sesiapa yang bekerja kalau bolehlah cuba lah berjimat dan berilah sedikit duit kat ibu.Mereka sanggup tak makan demi anak, mungkin kita patut buat benda yang sama.

Tuesday, January 5, 2010

how come

you never know me
you never know am i ugly or cuty
never know my weakness, my strength
never know my pain, my pleasance

yet you call me your queen, your princess, your darling

how come?

how come you claiming that i am yours while you know nothing