Search This Blog

Sunday, March 28, 2010

Satu Malam di Penang

Unid bermalasan-malasan di senja Rabu. Unid tenung jer notebook office, tak tau nak buat apa?
Tup-tup handset berbunyi.Hananako. “Weh.. aku on the way nak pi Penang ni. Kau tau tak mana nak cari char ku teow? “
“Huh.Mana aku tau.”Unid terkejut, bukankah diorang ni duduk KL, macam mana leh ter pop up kat Penang pulak ?Aduh memang unid cuma tau jalan nak balik kampong jer.Tapi lamanya tak jumpa Hanan and husbandnya, even diorang kenduri pun unid tak pi.Huhu..rasa cam nak jumpa tapi unid tak tau nak bawak diorang jalan-jalan mana.
“Kan Hanan cakap, unid tatau punyer.” Dengar suara Hanan dok bagitau husband dia.
Adeh. “Yela..aku bawakkan.” Unid terbayangkan satu gerai kat Tokong Ular, alamak tapi serius membunuh diri betul. Unid memang tak tahu jalan langsung.Silap hari bulan ada yang beli char kuteow kat Pasar Malam and makan kat hotel. Unid rasa cam menangis ni…camana ni? Dahla memalam, nak cari char kuteow pulak.Unid cuma tau KFC and MCD kat office tu jer, and Queensbay tapi charkuteow ade ke kat QBay.
“Weh…nak jumpa ko kat ner ni?” Hanan bertanya.
“Queensbay”
“Camana nak pi sana tuh?”
“Korang kat mana ni?”
“Atas jambatan.”
“Hah..ikut jer signboard ke Bayan Lepas, jumpa la tu.” Unid dengar jer la laki bini tuh dok bergaduh samada diorang atas Jambatan Pulau Pinang ke mana ke. Sabar jer la.
Unid memang dah gabra biawak. Ini la akibatnya tetiap weekend balik kampung, tak explore jalan Penang. Tapi takkan nak explore sesorang pulak. Hosmate seekor pun takde. Tanya member replynya lambat, even reply pun unid memang takkan tahu punye la.Yela, dah kata tak familiar.
Macammana nih...habisla dua laki bini tuh makan langsat malam ni.Rasa cam nak menangis pun ada .Unid dah memang bersiap nak keluar masa tuh terdengar ada orang dalam bilik sebelah. Sapa tuh, tak kira Unid memang heret dia keluar temankan unid.
Yeahh..Kak Suzie ada. Terus unid meraung-raung soh dia temankan Unid keluar dan abaikan chapati yang dia beli kat Pasar malam.Nasib baik Kak Suzie, my housemate ni baik hati.Semoga panjang umur dan murah rezekinya. Ha ha ha.
Malam tu bukan setakat char ku teow tapi sampai ke Batu Feringghi kitaorang merewang.Walawehhh...esoknya unid tersengguk dengan kerja bertimbun.
To hananako and arol- selamat pengantin baru, to kak suzie thank u sis. Love u all :P

Tuesday, March 23, 2010

Deaf

Stupid!
Bengong!

- still i can adjust my ear.i shut my mouth but i can't shut my ears.

-b*r*t
-p**n
*^&^&%$$
$#@#$$#%$%@
$$@@!#$$%%$%#&
**&*^%$
&^%$$$^$#@!@


-my ears begging to be deaf.

Monday, March 22, 2010

Beautiful Blogger Award


First time Unid dapat award ... best-best . Tapi beautiful blogger?Takper la half-cute blogger pun boleh la (Perasan) .
Here are the rules to accept the award :

1. Thank & link the person that gave you the award.
Thanks Fatem for giving me this award. Terharu nih . Sob* Sob*

2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic
(Sambil garu kepala) Mintak ampun sebab unid memang pelupa .
1. Adlina
2. Sue
3. Syafa
4. Syaida


3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award

They will be contacted as soon as I post this

4. State 7 things about yourself
  1. Unid sangat kurus, dan teringin sangat nak berisi dan ada muscle.but i never gain any weight since 2005.it always same.
  2. Unid lahir pada 27hb
  3. Unid suka kucing very much.
  4. I love my mom very much, tapi i am not 'anak mak' . in fact saya sgt degil dan keras kepala
  5. I love writing
  6. I always nak tahu what other peoples think about me. but susah la kan, how many people would like to be my mirror ?
  7. Thanks God, 7 at last ... i love tea tarik n roti canai but since i move to penang never have chance to try.


Friday, March 19, 2010

Wet Sweat

I was stunned by the great gym room that company provided. It has quite sophisticated facilities including nice shower rooms. Many employees there enjoy getting sweat.

I was trying to run this workout machine, something like bicycle but have some buttons for different workout program. I pressed Start button, but no response and I keep pressing other buttons still no response. At last, I end up by asking one guy that working out beside me.

“Oh, just start cycling.” He said.

Amazing, all the buttons automatically enable when I start cycling.

“Then, choose what program you want.” He said while pressing Fat Burning program for me.

“No.”I said bluntly, “I don’t even have fat to burn. Please choose other program.”I said to him seriously.

He laughs.”Ok.” Then he pressed other program for me.

I workout from 6.30 pm until 7.50pm, my body was sweating quickly. It’s been a very long time and to start over again was quite hard. Maybe I can say I never workout for more than one year. No wonder I always tired lately. At last, here I am, wet with sweat, and I feel really happy. Exercise makes you happy.

Tuesday, March 16, 2010

Bakteria

Unid tengah layan TV tatkala iklan sabun mandi ke udara. “Membunuh 99% bakteria.”Itulah ayat iklan macam biasa.

Semua sabun yang berubat membunuh 99% bakteria.Kenapa 99% jer?

“Semua sabun membunuh 99% bakteria. Apa yang 1% lagi tuh?” Unid merungut sesorang, tak sedar adik yang bongsu terdengar.

“Bakteria yang satu lagi tu kan bakteria baik.Bakteria yang duduk dalam Yakult tuh.Kalau semua bakteria kena bunuh, habislah.” Dia bersungguh-sungguh menerangkan tanpa dipinta.

Unid terdiam, bukan pasal ‘fakta’ yang diterangkan, tetapi memikirkan jawapan itu keluar dari budak yang berumur 16 tahun. Adui la…