Search This Blog

Tuesday, September 29, 2009

Entahlah

Tetiba jer aku cakap kat hosmet aku yang aku teringin nak makan roti canai ngan teh tarik kat kedai mamak.Sepanjang setahun lebih aku duduk kerja kat Kulim rasanyer tak pernah lagi aku lepak minum teh tarik mamak.

Lepas cuti seminggu raya, at least aku nak enjoy free time sebab mungkin mulai minggu ni aku akan sibuk dengan kerja dan kelas.Banyak benda yang nak dibuat dan aku kena plan betul-betul.

Mungkin tahun depan aku akan lagi sibuk, tapi entahla.Whatever aku harap all the best.Lately aku asyik condemn diri sendiri saja.Yang tak eloknya bila mengcondemn diri sendiri ni ianya membuatkan aku down.Tapi bila nak dipuji pulak, aku akan tanya diri sendiri bagus benar ke aku ni?see no answer for that.

Orang selalu cakap orang baik selalu diuji.Dan aku tanya diri sendiri adakah aku orang yang baik?Aku sendiri pun takde jawapan.Yang layak menilai aku adalah keluarga dan kawan-kawan.Dan semenjak aku duduk kat sini aku rasa aku dah hilang penilai.So aku menilai diri sendiri jadi mungkin sebab tuh aku asyik menyalahkan diri sendiri.Pendek kata aku blur ngan hidup aku dan hilang arah untuk seketika.

Member aku bertanya,”Why not u come back here, at KL?Your friends is all here.”

Aku diam.Sebetulnya jika aku rindukan KL, maknanya aku rindukan kawan-kawan, is not the place itself.Walaupun aku tau kalau aku balik KL mungkin aku asyik memerap jer kat rumah sebab aku bukanlah kaki lepak, tapi aku suka melepak cuma bukan kaki jer la.

Dan dekat Kulim pun bukannya buruk sangat.Kalau orang cakap kat KL banyak orang jahat, aku akan cakap kat sini pun apa kurangnya.Yang buruk bukan tempat tapi orang, so memana sebenarnya sama saja.

Kat sini heaven sebab family aku dekat, baik pun ada buruk pun ada.Baik sebab aku leh jaga family buruknya aku macam takde ruang untuk diri sendiri.Nak buat apa pun consider family.Pastu cost of living rendah.

Kalau nak cakap luas pemikiran tuh aku rasa mungkin KL provide lebih sikit.Sebab nyer ia sibuk, mencabar, jumpa ramai orang dan semua knowledge event ada kat sana, nak belajar senang.Kat Kulim tak ada benda-benda macam tu, nak cari kelas berenang pun sampai sekarang tak dapat.

Mungkin sebenarnya aku dah jemu dengan kedua-duanya.Buat masa sekarang biarlah jawapannya ‘entahlah’.

Saturday, September 26, 2009

raya 2009

Raya tahun ini.Well lebih meriah dari tahun dari tahun-tahun lepas.Ada cerita sedih ada yang happy.Tapi orang datang rumah sampai raya ke enam, sampai semua cordial termasuk ketupat dan segala macam habis licin.Biasa la kawan-kawan parent ngan adik-adik.Penat ada, happy ada sedih pun ada.
Pergi melawat pusara mereka yang tiada dan terpikir bila pula aku ke sana dan apakah nasib ku nanti.
Kebanyakan dalam kepala otak aku sekarang adalah benda-benda yang negative yang sedih yang malas aku nak tulis.Mungkin sebab tuh aku stop seketika sebab aku blank.
Hidup di dunia ini penuh suka dan duka, jika menangis biarkanlah.Bukankah kita ini belajar?

Sunday, September 6, 2009

Reality

Some people said, if you sad...you will be sad alone, but if you smile, the whole world will smile with you.I guess I don't want to be alone.I guess,reality is painful afterall.

Say cheese everyone :)