Search This Blog

Sunday, August 25, 2013

When mr rabbit camwhoring

Do you know what the meaning of camwhore?

My owner googling about it and somehow got some meaning in Internet.

 She said, she not dare to list down all links that she bump during Googling process.She only give me sentences that she think safe to me.

camwhore:a female who performs sexual shows over the internet using a webcam.


 Erk.. What do you think?Is it reliable?Not sure dowh...a lot of peoples get hooked with  phone and lappy, so it must be reliable.

Okay, I am neither female nor human but I still believe my pic below will create some sort of attraction.Anyway,I blame my owner for this entry. :P

Is camera on?Oh...

I know I am sexy rabbit.

WA HA HA HA!!! 
I have argument with my owner, she want to put this entry's title as 'bila arnab syok sendiri' , but I said , I want to use camwhore. Well , you know who win :)

Thursday, August 22, 2013

Roti Nan Cheese

Beberapa hari lalu unid tersesat kat satu blog ni, cerita pasal roti nan cheese.Tiba-tiba unid pun teringin jugak, lagipun memang tak pernah makan.Tatau nak cari mana yang best kat Penang ni.Tapi nasib baik ada member bagi suggestion.

Member bagi suggestion kat Kapitan.Unid pernah nampak tapi tak pernah pi.

Kebetulan lunch hour tadi member ada call and ajak unid keluar makan.Dia tanya nak makan mana, terus unid cakap Kapitan.Nak makan roti nan cheese. :)

Inilah dia,rupanya.Member unid pesan Chicken Vindaloo and unid order roti nan cheese set sekali dengan tandoori chicken.Air pula unid order manggo lassi sebab teringat one of my teammate 's favorite drink is lassi.Rupanya rasanya masam dan tak berapa nak kena dengan tekak unid.Tapi unid habiskan jugak.

Chicken Vindaloo RM11.50

Roti Nan Cheese bukan set.Harga tak sure

Roti Nan Cheese set including Tandoori Chic RM10.50 kalau tak silap
Gambar ambik kelam kabut.Tunggang terbalik tapi takpa puas hati dapat makan.Sedap, unid suka.

Jumpa lagi ")

Tuesday, August 20, 2013

Arnab dan manggis

Dulu unid ingat makanan favorite arnab cuma carrot.Rupanya tak, arnab kami bela sangat suka manggis.Lagi suka manggis daripada kangkung dan rambutan.

Bila keluar jer dari reban, melilau-lilau cari manggis.Especially anak Bobo dan Mak Tam.Suka benar dia.Tapi kesian sebab musim manggis dah nak habis, jadi dia asyik dok kelebet kulit manggis.Isi dah tak ada, malah ada yang isi buruk tapi dia tak putus asa.Habis comot muka yang putih tu.




Unid ada rakam video anak arnab putih makan manggis, unid suka part last waktu dia cuci muka lepas tu lari ke arah unid.


Hopefully anda enjoy tengok kerenah makhluk comel ciptaan Allah ni.Jumpa lagi ")

Nota:Tahukah anda, perkataan arnab berasal dari Arab?



man jadda wa jadda

Dulu selalu dengar ayat ni, tapi takdala terasa sangat.Tapi hari ni tiba-tiba rasa lain macam.

Man jadda wa jadda


whoever strives shall succeed-siapa yang berusaha bersungguh-sungguh ,maka dia lah yang berjaya.

Mungkin dia suffer, atau kalah.Tapi bila dah berusaha bersungguh-sungguh ,lambat laun kejayaan akan jadi milik dia.

Mungkin kejayaan tu tak nampak pada mata kasar, kerana hanya orang yang berusaha bersungguh-sungguh tanpa putus asa akan sentiasa nampak kejayaan tu di depan.

jadi unid...nko dah habis usaha ke?

Wednesday, August 7, 2013

Raya puasa 2013

Assalamualaikum.
Cepat betul masa berlalu...rasa cam tak sempat unid nak catch up.Lama dah unid tak update blog,macam menulis ni no longer my hobby.

Unid banyak menyibukkan diri lately.Bulan puasa mempunyai waktu yang sangat pendek dan di bulan puasa tahun ini ,unid belajar banyak perkara.Unid yakin each of us learn something in Ramadhan,cuma ada yang cepat dan ada yang lambat.Moga-moga Allah memudahkan urusan kita.Dan semoga kita akan bertemu Ramadhan next year plak.

Sekarang dah bulan Syawal,maka akan banyak dugaan yang bakal dihadapi.Moga-moga pelajaran di bulan Ramadhan akan menjadikan kita tabah.

Tahun ni unid tade baju raya,mostly kami fokus kat kue raya.Dah berkurun tak buat kue raya,seingat unid since unid kecik-kecik lagi.Tahun ni apply cuti lebih semata nak fokus kat kue raya.Best jer masa dah siap kue raya,cam ada satu kepuasan pulak.Walaupun rasanya takla sesedap mana tapi rasa best jer bila susun kue nak bagi kat orang.Kalau beli...susah nak bagi kat orang.

Setakat ni jer untuk kali ni... layankan gambar gambar kat bawah. Antara kue-kue yang unid dan adik-adik buat.
Jumpa lagi ")

posted from Bloggeroid