Search This Blog

Saturday, May 17, 2014

KRU

Kejadian ni berlaku minggu ni, tapi unid lupa bila.Samada Khamis atau Rabu.Pagi-pagi pakat menunggu lif kat office.Biasalah satu lif rosak maka sila bercinta untuk tunggu lif seterusnya.

Bila lif tu sampai, unid terus masuk dan terdengar perbualan lelaki lelaki India yang dah memang ada dalam lif tu.

'Edry,Norman,Yusry.'

Eh, macam kenal jer tiga bersaudara tu.
src

'I think one of them married...'

'Ya..ya..Yusry is married to Lisa Surihani'.

'Oh,previously he married to other woman right?'

'Yes...Erra Fazira.She is hot, man...even now she still hot.'

.
.
.
Nak jer unid join sekaki bergossip.Teheee... :D
First time dalam hidup unid dengar lelaki India bergossip fasal artis Melayu dalam lif.OMG, you guys are really HOT.Unid keluar dari lif tu dengan senyuman, seriously KRU, you guys ROCK.

Ha ha ha.Rupanya bukan pompuan jer selalu gossip retis-retis Malaysia.

Friday, May 9, 2014

Camera 360

Apabila adik bagi gambar girlfriend dia kat mak, mak excited.Berkenalan thru Facebook katanya.Amboi , unid dok guna Facebook punya lama, satu boifrend pun tak lekat.

"Tengoklah Along.Comey budak ni."

Unid tengok sekali pandang."Gambar edit ni."Takde perasaan punya komen.

"Ye ke?"Loh..bajet unid jelles lettew.Heh..tak kuasa unid.

"Cuba tanya adik-adik yang lain.Tu amik pakai camera 360 tu."

Mau idak, gambar selfie.Kulit licin macam porcelain, takde kedut, jerawat or jeragat.Liang roma pun takde.Flawless and gebu gebas sampai kedut baju pun nampak macam suasana di pagi hari yang nyaman di Cameron Highland padahal dekat kantin office jer.[Eh..bunyi macam ayat jelles jer]

"Aha..gambar edit ni."Semua adik-adik bagi komen yang sama.Hoh..dia tatau anak-anak dia pun rajin mennyelfiekan diri dengan camera 360.So ciri-ciri gambar tersebut haruslah dah dapat dikenal pasti.

"Meh..kami ambik gambar mak."

"Wah,lawanya mak."Mak puji diri sendiri selepas nampak usia dia cam 30 an padahal dah 50 an.

"Bukan kisah pun gambar girlfriend dia tu edit ke tak, cuma make sure orang yang dia dok berchat siang malam tu orang yang sama."

Takut pulak bersembang and memadu kasih dengan Ana(bukan nama sebenar) yang usianya 20 an, sekali Siti Markonah (nama sebenar) yang usianya 50 an.Takut anak beranak terkejut bila found out indah gambar dari rupa.

Bercakap pasal fenomena selfie yang guna camera 360, unid pun ada guna.Excited tengok gambar jadi gebu cam artis korea padahal ______.Sekali pi upload kat whatsapp profile.

Tiba-tiba seorang member x sekolah menengah tegur, padahal tak pernah tegur pun sebelum ni.Tanya apa rahsia kulit unid mulus dan berseri.

"Oh, pakai 360."
"Nak pakai gak produk tu.Beli kat mana?"
"Camera 360, download ja from App store."
...(-_-)V

Rupanya ada gak orang yang buta IT sampai tatau camera 360 wujud.Takpa , lepas ni confirm dia rajin menyelfiekan diri.

Cuma unid tak berapa setuju ada beberapa pihak yang guna Camera 360 untuk testimoni produk kecantikan.Gambar sebelum makan produk tu amik pakai camera biasa, close up dengan flash.Muka berminyak-minyak,berjerawat seketul-seketul boleh kira.Tapi gambar selepas makan produk tu amik pakai application camera 360, terus gebu gebas macam Haniz Soraya.Tak ke menipu, pakat la dok beli makan sampai mati pun tak dapat muka gebu cenggitu.

Ni gambar unid pakai camera 360, comey la jugak kan.Boleh tahan gak unid ni kan?Kan?
*Penampo sebijik!Dush!!



Ni gambar tak pakai camera360.
.
.
.
Chak!! Ha ha ha
source

Dalam dunia ni, ada orang yang tak cantik dalam gambar tapi cantik kat real life.Ada yang cantik dalam gambar tapi biasa biasa ja kat real life.Ada yang cantik dalam gambar dan real life.Bertuahnyer =).

Tapi kut mana pun,rugilah kalau asik focus kat kecantikan material, bukannya kecantikan hati.Rugi sangat kalo judge based on rupa sebab manusia memang ditakdirkan tua dan mati.

Cantik rupa tak kekal,cantik kat hati insya-Allah kekal dalam hati semua orang sampai mati.





Wednesday, May 7, 2014

BIG NO

How many people face this type of issue?

I am friend of her for five years, any plan that I throw up only 5% accepted.But I need to put her in every my to do list, because if not,she going to mad and talk bad about me.Most of the people , ask me to be patient and always keep her in the loop,  some advice me to move on.At the end of the day, a lot of my plan not working out and I don't have many friends myself.It seem  like she the BOSS without I realize it.

They have BIG NO at their forehead.Anything you suggest/invite, their answer is 80% - 90% is NO.But when you decide NOT to put them in your plan,they will make loud to YOU usually by telling other people about you not invite/suggest or have concern about them.

In other word, they won't blame themselves because answering NO to every plan that you mentioned but they will make noise on the stuff that you not mention.In other word, even the answer is NO, it is your DUTY to ask them.It is very irritating sometimes[most of the times].

You can find this type everywhere in this world.I know that I should not worry about this, but because I feel irritating and this blog is therapy,so I am going to make noise here.

Instead of blaming people, why don't they make themselves available?Instead of waiting then mad, why not offer themselves to join?You're waiting alone over there, sulking because nobody invite you.Oh, such child like!! Why not you just ask other people -'Hey can I join the club?' If people say NO, then at least the reason to sulk is more acceptable.

Grow up a bit, if you always say NO, WTH you expect people will keep you always in the loop.Sometimes instead of  putting you in the loop and receive 'NO', better we go ahead and put other new people in the plan.So if you wanted something, you are responsible enough to yourself by creating or involving yourself into the plan.

DO NOT WAIT, THEN MAD AND BLAME OTHER PEOPLE and at end of the day.'See, nobody want to befriend with me!'

'Sorry, I can't make it'
'Sorry,I don't like this'
'Sorry,I busy..'
'Hey,don't you aware for all this time I m busy [for the rest of my life]!!!'

The excuse keep longer and longer .

.
.
.
'Hey, what the hell you plan this without me?'
'Oh, because I tot you don't like this and that..'
'The hell... you should ask me first.Bla bla...' Then spread the news to other people so the whole world know.Or maybe skip dialog one and two but directly tell the whole world how evil your friend are by not putting you in the loop.Good friend always remember their friend no matter how bad they are right?Right?


It is better to be ...

'Sorry, I can't make it'
'Sorry,I don't like this'
'Sorry,I busy..'
'Hey,don't you aware for all this time I m busy [for the rest of my life]!!!'

The excuse keep longer and longer .

.
.
.
'Hey, I heard you plan this and that.Can I join, I think I can make it'
'Yes'  The answer may be vary.But at least it give the solid reason to sulk or think.Or maybe, start plan something and invite your friend to join.That is much better.So at least, you are responsible enough to yourself.

Well to those who feel they are victim , MOVE ON GUYS!!Do whatever you think is valid,ignore the BIG NO opinion as long you feel it is right.

You are more positive, brighter than them.