Search This Blog

Friday, October 28, 2011

TGIF:Just keep moving forward

I am forgetful person.Since I was small I tend to forget.I think it's genetic.

But since I started working, I think I never miss any meeting (remind me if I forgot) except recently.I missed quite a few.I forgot a lot of things but important thing such as meeting made my day turn very bad.

Because, imagine I decided to continue sleep because I forgot that I have meeting.If not like I missed meeting because I could not wake up, it just because I completely forgot.

I felt  bad when I reached the office and open the calendar and damn! I got meeting at 8 am when it already over.I felt guilty especially when my teammate said,"I already reminded you yesterday."

"Huh, you did?!!" I forgot.Even the ton of works can't erase my guilt.I keep saying sorry and feeling bad about my self till my teammate, The Elder said,"Please don't waste your time with guilt, we have war to face."

I knew that we 're struggling with dateline.

"You know.." He said,

"A car almost knocked a motorcyclist from behind.The motorcyclist was very mad, so  he turned back and showed "international" sign to the driver.But then he bumped into the other car at front of him.So sometimes we need to forget whatever past to keep moving forward."

His analogy made me feel better.That's the good one.Regretting sometimes useless.But still I have to do something with my forgetfulness.It makes me feel disconnected from this world.

Wednesday, October 26, 2011

Cerdik takleh tumpang

Have you heard this

Cerdik tak boleh ditumpang, bodoh tak boleh diajar.

or direct translate : Intelligent that cannot be learn from and stupid that cannot be teach.

Dalam erti kata lain, buruk atau baik kedua-duanya tidak memberi manfaat.Mean the person who is useless regardless he/she intelligent or stupid.

Tuesday, October 25, 2011

Bengang lagi!

Lately mood saya swing.Bukan tiap-tiap hari ke?Tiap-tiap hari, tapi this month lagi swing.

Bukan sebab banyak kerja , tapi sebab sikap certain people yang saya rasa saya takleh tahan.Boleh tak kita just break or judge someone based on our assumption?Tataulah kalau boleh.Tapi seeloknya , and rasanya tak patut.

Contoh, kita rasa orang tu tak suka kita, then kita putuskan hubungan dia padahal kita assume.So far orang layan kau baik, tapi kau assume diorang hipokrit.Boleh ke cenggitu?

Itulah situasi yang berlaku sekarang.Dulu bukan main baik, semua masalah tuang kat saya.Saya pun dengan baik hatinye menadah telinga, bagi semangat.Tiba-tiba di suatu hari yang tenang, saya notice perangai dia berbeza , asal ajak keluar jer tanak.So saya koreklah, of course saya memang jenis terus terang tanya kenapa?

Then she said something like this, "You just be good to me because you want to use me."

Ahaks.Nak mengamuk ke nak gelak?Sekali saya terfikir, why the hell I want to use her? Dia kaya ke? Bijak pandai ke? Rasanya selama ni dia yang selalu mengadu masalah dekat saya, tiba-tiba takde angin takde hujan, dia rasa dipergunakan.Eh..patutnya saya lah terasa diguna-gunakan.

Then tiba-tiba dia bring out benda-benda yang langsung tak logik akal.Contoh, saya just ajak dia lunch because saya tanak makan seorang.Yup, saya akui.Tapi saya jarang gila menolak ajakan dia nak lunch dengan saya compare dia yang menolak.Tapi saya diam.Malah sehingga last day, I talked to her, I am telling her that I am wearing braces, having difficulty to eat but if nak lunch sama, you can ask me out.Tapi dia menolak , then I try to investigate why at last, terkeluar lah semua benda dari dalam hati dia selama ni.

Tup-tup, issue saya selalu dengan team saya.Eh apa kes ni? Saya keluar dengan team saya rasanya tak sampai sepuluh kali.Dan dah kata keluar dengan team, takkan sesuka hati kau nak ajar member ko sendiri join the club.Buatnya boss nak belanja ke aper ke, tak ke fasal-fasal kena consider engkau sekali.Aci kerat jari ,if you have discussion /lunch/dinner/event ngan team kau, kau nak ajak saya sekali ke?

Then she listed out, all the thing that she assume about me.So you just mad and want to turn on cheek to me because of that your assumption.

Yang paling hangat hati, sikit-sikit  kataTuhan di pihak dia.Aduh, rasa cam pantang orang guna perkataan Tuhan untuk tempat yang salah.

Saya cakap kat dia, Tuhan beri awak kawan, so peliharalah kawan-kawan anda.Tapi dia dengan selambanya cakap ohh... tak perlu, cukuplah Tuhan baginya.

Bila saya cuba betulkan tanggapan dia, bahawa sebelum kita sesuka hati guna perkataan Tuhan memihak sebelah siapa baik kita check diri kita , dia dah naik angin.Dengan selambanya dia cakap, ayat kamu harus dibetulkan.Kata dia sinis mau menyindir saya "Saya tahu Tuhan di sebelah mana, awak yang perlu tahu." Siap bagi last word kat saya.


Okay , bila dah guna perkataan Tuhan ni saya diam.Saya diam sebab saya takut saya tersalah sebut ke aper ke kang tak fasal jadi dosa lain, lagipun dia dah mention last word, macam serius jer dia nak berpatah arang dengan saya .Biarlah dia nak fikir apa, tapi bukankah syak wasangka tu dosa.Saya cam confuse dengan pegangan dia.Rasanya kalo orang tu betul-betul alim, dia takkan sesuka hati nak cari gaduh.
Malah kalau boleh dia nak elakkan bergaduh.

Saya panas hati sebenarnya bukan sebab dia.Tapi saya rasa sangat lawak dan bodohnya manusia termasuk saya , putus hubungan atas sebab yang tak masuk akal.Untuk mengelakkan ketegangan berlaku, sekarang saya mengambil langkah berdiam diri.Biarlah masing-masing dengan haluan masing-masing.

p/s: Dalam hati sedih, sebab rupanya sepanjang persahabatan orang itu buruk sangka terhadap saya.Humm..mungkin petunjuk rasanya ni :P


Saturday, October 22, 2011

Mencari benda tersembunyi



How many cats do you see?


                                          Yea..betul. Dua ekor!

Friday, October 21, 2011

New Life

It's been almost more than a week  I wear braces.It completely changed my life.

1- My mouth become weird.Senget!I didn't feel pain like toothache but I got ulcer because the braces touch my cheek.My lip drying up.For two days I wear mask to office.Just worry about my bad breath , in case it really bad! :P

2- I am always hungry due to difficulty in eating.When first time I wore it, I didn't eat anything for about 4 days except drink a lot of milk till I got diarrhea.Sigh*. When I went home, my mom prepared some porridge for me.Love you mom!Now, I start to eat but only soft food.For example, dip bread into hot drink.Kue teow soup but of course I need to remove all carrot and hard things.I also bought some supplement drink.I just hope that I won't get too thin.Now, when I see chocolates and cakes I feel so sad.

3-My brushing method also changes.If usual it will take 60% of my bath time, now imagine brushing with braces.I have to make sure it clean and at the same time be gentle

4-My confident level is down.I cannot laugh properly especially when I remember my sister said, "Huduh giler!" She bursted in laugh and saying I am hideous!So I have to control not to smile too much or laugh too much.

Friday, October 14, 2011

Knowledge

Last time we committed sin because we don't know.Now we commit sin because we know.

Tuesday, October 11, 2011

Lunch dengan Asap

One breezy and cloudy afternoon, I went out to have lunch as usual alone.-

Makan kat gerai biasa, sampai makcik2 situ pun dah kenal .Siap dah prepare air before order lagi.Sedang enak menikmati makanan, adalah mamat-mamat sedang riuh bersembang sambil lunch plus upacara perasap peparu.

Surely, they got my attention.Not because they're charming, but due to ASAP rokok.

Berasap, berkepul..habis bau wangi Softlan dekat tudung dicemari dengan bau rokok.

Takper..sabar.Makan sambil penyek hidung and try to find alternative way untuk bernafas.

Then puff..angin tiup kencang.

Saya tunduk tengok pinggan nasi.Habuk? Bara? Abu rokok.Geessshhhh...

Pada sesiapa yang merokok, please lah note where you smoke.Ramai orang terseksa batin bila anda merokok tak kira lah walau betapa sayangnya mereka terhadap anda.

Monday, October 10, 2011

Bad Habit : Loves to keep useless thing

I noticed I got bad habit from my father which is  I don't like.I tend to keep something like product boxes, pamphlets.

Well , usually when I buy some product, I read  the box label.It's seem like my habit.So sometimes even though I already opened and used the product, I still keep the box sometimes together with the outline,in case I want to refer it(Refer? Setakat cara pakai shampoo pun nak merefer?!).But usually I won't, and the boxes keep mounting up.Sometimes the box got cute design so I feel reluctant to throw it.But they also not useful because I didn't keep my thing inside.Well I have boxes more than the things that I can keep inside it.

This morning, when my things drop from the drawer, I realized that it is because of the boxes.Empty boxes or a.k.a rubbish utilized my drawer.

Surely I will try to get rid of this habit .Just throw the boxes away and make the room empty.

But before that, I snap the picture in case I miss the boxes!Huish!

Sunday, October 9, 2011

Damon Braces

I am not sure about other braces but I've done some research on Damon Braces.Actually I always wanted to wear braces but always scare and plus it really high cost.Imagine it will cost about 6k, not to mention if got any complication and extra treatment/care.

A lot of thing have stopped me from wearing braces, and most of it is financial reason.Well I am the eldest and came from poor family whereby last time food was more important than good teeth.

But I've working for about 3 years plus, I have to think about my self now.After tooth extraction, I faced several issue with my teeth.I am having serious over bite (jongang) plus crowded.My lower jaw and upper jaw is not balance and my lower teeth tend to stab my upper gum.Every morning when I wake up, I feel pain.

So I have no choice, either to do something about it or just let it be.

When I went to visit last time for treatment, well I have toothache at that time.The dentist advised me to do braces.So she gave me Damon pamphlet.After that I start to do some research. I asked a lot of clinic or hospital and reading from internet.

Well it never too old to do braces.But if we have money it is advisable to do earlier.What I read about Damon are

-tie less braces that don't need to be tightened and are gentle to the teeth and tissues
-high technology that quickly move teeth and require fewer adjustment
-faster
-less extraction (but in my case, i already lost a lot of teeth) :(

and etc. But all of these it just based on my reading, I am not experience it yet and insyaAllah I will be in the next few days and I am going to share with you.Wish me for the best.

For more information about this braces system, you can go here http://damonbraces.com/
and also you can go to youtube and type damon braces

Thursday, October 6, 2011

Sampan bocor

Letih dan stress merepair sampan yang bocor.Nak turun cari cekelat sat!

Wednesday, October 5, 2011

Jamu Mata

Lately akibat mengadap computer terus menerus, saya mengalami kerengsaan mata yang teruk.Bengkak, dan merah.Cam mata Hulk.

Ada satu hari tu, bila adik minta tolong configure kan printer pun saya rasa cam nak menangis."Please, kalau boleh Along tanak tengok pc lagi." Blah la, ayat hipokrit, sekarang ni tengah type atas batu ke?!

So saya pun mengorbankan duit makan saya dengan membeli Inner Shine for Berry Beautiful Eyes.


Dekat Sunshine dua kotak RM40.90 ada 12 botol. Kalau satu kotak mahal and cuma ada 6 botol.Ada satu pasar raya kat Baling jual satu kotak RM37.Gila mahal.So pandai-pandailah survey untuk nilai RM anda.

Setelah minum dua hari, sebotol sehari.Mata sedikit lega.Takdalah pedih sangat.So consider I like tapi hihi kenalah berjimat cermat demi kesihatan mata ni.

Hari ini setelah tiga hari menikmati Inner Shine Pati Beri, saya berhadapan dengan insiden di bawah

Pagi
---------
Office mate A : Why are you looking at me like that?
Me :  Like what?
Office mate A :  Like you're blaming me!
Me : Eh?

Di waktu petangnya pula
---------
Office mate B : Why you staring at me like that?
Me  : Huh?
Office mate A : She staring at you because you're so HOT !
Officemate B  : No.She staring at me like she want to EAT me!

. . .`(-,-)

Saturday, October 1, 2011

Tanda-tanda kita patut take a break

Bayangkan kerja bertimbun, nak kejar deadline yang kurang dari dua minggu.So kerja sampai habis limit till 2 am. Bangun pula pagi.Itupun tidur tak lena because the logic and flow of the system keep hitting in my dream.My eyes bag  getting worst.Sembap dan pedih.

So today is Saturday.I should enjoy this lovely weekend but I wake up early, take shower and turn on my pc, try to continue work.

But when ever I want to compile the program hitting the server down , disconnected error.WTF! I keep cursing and surely it won't solve any problems right?So I reconnect again, and it keep disconnected.

Oh gosh, maybe I should take a break and go to see dentist.