Search This Blog

Monday, April 27, 2009

Lost

Help me!! I am lost

Where do you want to go?

I don’t know. I just follow my hunch.

Oh dear, you already lost at the first place

Saturday, April 25, 2009

Gomo Klate Gomo

Yah..Rite now I at Klate.Culture Shock . Yahh…I guessed different state different culture.

My sister is bad mood .She hates to be located here, she prefers Kedah or KL. I hope she will recover soon. Sometimes you will love something after you hate it especially when you just new here.Tak kenal maka tak cinta kan?

Rite now, on TV at my hotel room – soccer KLATE vs SELANGOR. No wonder tonite KB is little bit livelier.

p/s: Got new quote GOMO Klate GOMO. My Celcom broadband is full bar here. Jangan jelles


Thursday, April 23, 2009

To Love the Wrong Person

My fren told me that her boyfriend was loved by other girl.My fren was so sad.

I just said to her.

It was not your fault, not that girl fault.Sometimes our destiny is not in our hand.

I just hope that she will be strong. I hope her relationship will be last forever.

And for the girl who loves the wrong person. I knew you try your best to get over it. You're not alone, a lot of other peoples falling in love with wrong person until they meet their Mr./ Miss Right.

GANBATE neh.

p/s : and it gimme idea to write in Namaku Nurindah

Faham tak?

Aku sembam muka dekat perut emak. Aku tarik nafas dalam-dalam. Ada bau emak.Aku mengeluh.

"Humm..tengok, suka tidur tak ada bantal." Emak mengusap-ngusap rambutku.Tangannya hangat.

Aku biarkan saja omelannya.Aku keliru, aku resah. Emak faham tak?

Emak terus membelai rambutku. Aku tak tahu emak faham ke tak.Tapi aku tahu setiap saat dia mendoakan kebahagiaanku.

Thursday, April 9, 2009

Hello??

Macam biasa malam Selasa aku drive dari ofis dalam hujan lebat.Orang selalu tanya kenapa aku balik lambat. Senang saja, bosan duduk rumah.Tatau nak buat apa selain TV dan menulis.
Malam tu hujan lebat ditambah lagi dengan lagu It’s My Life dari Bon Jovi. Dan cuba bayangkan campur dengan suara aku yang sumbangsih. Telinga sendiri pun naik pekak tau tak.

Handset aku berbunyi, selalunya aku tak layan handset masa memandu.Pemandu berhemah la kononnya tapi sebenarnya sebab handset aku tu kurang user friendly sikit . Tapi kali ni aku angkat.

“Hello …”

“Hello..Along ka?” suara lelaki di sebelah sana.

"A, a Along cakap"

"Along, Pak Jang ni. Amboi lama tak cakap sampai termimpi-mimpi la."

Aku blur.Mimpi apa pula. “Pak Jang…Along tengah drive ni. Nanti Along call balik.” Aku terus letak .

Sampai rumah lebih kurang kul 8.00 malam. Aku tengok balik memory call. Terus aku call balik.

“Hello..”

“Hello..” Suara perempuan pulak.

“Ummm..” Aku blur lagi.

“Along ke ni?”

“A’a”

“Pak Jang kamu sembahyang.Ni Mak Jang ni.” Slang Mak Jang pelik sikit, macam orang Perak.”Kamu apo kabo? Sihat ke?”

“Sihat.” Aku mula was-was. Setahu aku Pak Jang Mak Jang aku samada sebelah emak atau abah bukan orang Perak.”Mak Jang sihat ?” Dalam confuse tu aku still lagi boleh bertanya.

“Mak Jang sihat.Adik-adik kamu sekolah?’

“Umm..sekolah.” Adik-adik aku sekolah tapi dua jer la. Aku mula syak ada yang tak kena.Perlu ke aku mengenal pasti atau tak?Kalau aku syak boleh jadi Mak Jang yang bercakap ni Mak Jang aku yang real tak ke haru? Silap ari bulan aku kena belasah sebab saudara sendiri pun tak kenal.

“Ni Mak Jang sebelah Che ke?” Aku memberanikan diri. Che tu adalah panggilan untuk arwah datuk sebelah abah.

“Che?Apa Che?” Mak Jang blur.

Heh.Semacam jer ni.” Tak apa nanti along call balik.” Aku menutup malu.

Elok jer end call terus aku call adik aku. Suruh carikan nombor tepon Pak Jang.Heh, result nya NEGATIVE nombor tu tak ada siapa pon yang pakai.Samada ada salah nombor ataupon terlampau lama tak contact ngan saudara mara.

Handset aku berbunyi ada SMS.

Salam. Rin dok mane lani?Keja kat mane plak lani?Ad plk keja ape plk?

Sah salah nombor.Walaupun aku tak berapa faham tapi takde orang panggil aku Rin.Alamak macam mana nak cover ni.

Salah nombor ni. Saya bukan Rin

Abis tu sapa ni?

Along

Along mana ni

Nak cakap ngan along mana ni

Nak cakap ngan Kak Long.Isteri Adnan @ Ikmal. Dok kat Perak. Kak long tu nama Zurina.

Salah no ni. Saya bukan Zurina.

Nama sape? Abis tu macam mana boleh ada nama kat sini. Ada kawan ngan anak saya kut?

Nama saya Unid

Ada tak kawan nama Imran?

Imran mana? Saya takde kawan nama tu. Tatau la kut-kut dulu kat sekolah ada.

Dan SMS tu terhenti begitu sahaja.Aku cuma memikirkan mereka cuba menghubungi seseorang yang terlalu lama tak dihubungi. Sampai termimpi-mimpi la dibuatnya.
Cuma yang paling lawak. Aku tak pernah mengalami salah nombor yang macam ni. Inilah first time berlaku.

Dan tadi pun aku baru menerima panggilan dari kanak-kanak yang mencari Aziq.

Aziq takde dik. Salah nombor dik. Setakat itu sahaja salah nombornya.

Glamer juga nombor aku ni. Asyik tersalah jer, tapi ni la kesalahan yang paling pelik.

p/s: Nama semua diubah suai kan untuk menghormati mereka yang hidup.

Saturday, April 4, 2009

Meeting him

I read a book to him. He was listening carefully to whatever words that came out from my lip. Sometimes he points to the page, stares at me and hoping that I will describe what it is all about.

He stared at me. I stop reading because I am not sure what he was thinking. I just stare back to him, looking to those shiny eyes makes me nervous. He touched my cheek and sigh. Then he smile. I just wonder why he sigh and smile. Maybe he was thinking that I am so lucky. I don’t know.

It was less than an hour and maybe it will be the first and the last time I met him. But meeting him makes me feel grateful to God. I AM NORMAL even my life was upside and down. I AM NORMAL and he is SPECIAL.

The Wrong Wish

I laugh because it was so funny. Then I cried like a crazy girl. Sometimes God gave whatever you were yearning for and then you realize it was the most unwanted thing in your life.

Then when I start to pray, I am not sure want to ask. Confuse. Will I ask something wrong this time without my knowledge? At last I look up to the sky and say, God give me whatever You think the best for me and give me strength.

This time I hope that  I ask for something right.

I've been travelin
On this road to long
Just trying to find
My way back home
The old me
Is dead and gone -Justin Timberlake