Friday, April 27, 2012

Hanya kerana charger...

Handphone unid lately buat hal.Dulu dua hari sekali jer charge , sekarang tak sampai sehari pun boleh kong.Padahal penggunaan sangat la minima, boleh dikatakan sebulan tu nak cakap 30 minute pun susah.SMS pun jarang lah sangat.

25 hb, waktu pagi kul 5 dapat call from mak.Dia bagitau yang pakteh dah meninggal.Tak sempat nak cakap habis putus.Aiyaa.. charger pulak tertinggal kat office.So pagi-pagi buta terpaksa masuk office charge sambil tanya detail kat emak then amik cuti.

So sampai jer rumah, charge tak sampai berapa minute, rush ke rumah arwah.Petang tu baru balik Penang , then baru teringat yang unid  tertinggal charger kat rumah.Damn...rasa cam nak luku kepala, well dah luku dah pun.Serious bengang tahap hempuk dahi kat dinding.Takkan la nak balik kampung semata-mata nak amik charger.Dah my mood berserabut, banyak bende menyerang otak.Balik kampung with the mood macam tu macam mencurah minyak kat api.Ada yang terbakar sorang-sorang.

Dah lah duit dalam bank tak sampai RM20, takleh nak withdraw.Duit dalam poket pun hari ini tak sampai dua ringgit.Hah camana nak balik kampung.Duit tol pun tak lepas.

Phone dah kong.Off terus.Huii.. macam mana ni.Tanya beberapa orang tapi charger diorang tak serasi.Dalam hati , ada la yang kena pinjam duit RM10 semata-mata nak amik charger.Dahlah esok ada kelas menjahit, hah..camana nak tau kelas ada ke takde kalau nak call pun takleh.

Tengah dok berserabut tu, unid cuba tanya seorang member ni.Dia pakai phone sama ngan unid tapi dia dah tuka handphone.So secara logicnya, takkanlah dia nak bawak charger handphone lama dia.Tapi just tanya mencuba nasib.

Dia senyum."Let me see."Dia check beg notebook dia,"Humm.. you can take it home."Ye laa.. dah kata kau dah tuka handphone baru, so mana pakai charger lama lagi.

Wahh..mata unid bersinar-sinar.Rasa cam doa dimakbulkan Tuhan.Yela, siapa sangka dia masih simpan lagi charger lama walaupun dia dah tuka handphone baru yang canggih.

Alhamdulillah, tak perlu lah pinjam duit semata-mata nak balik kampung.Tapi kan, itulah jika Tuhan nak tolong.Benda yang susah pun dimudahkan.Dahlah unid ni asyik buruk perangai jer lately.Terima kasih ya Allah.Unid pun asyik berthank you jer kat member tu.Tataula dia perasan ke tak betapa dia hari ini menjadi hero in my life.Hahahahahha... hanya kerana charger.

Note:Pelik kan, sometimes we make other people happy in the way that we ourselves couldn't imagine.

No comments:

Post a Comment