Friday, May 9, 2014

Camera 360

Apabila adik bagi gambar girlfriend dia kat mak, mak excited.Berkenalan thru Facebook katanya.Amboi , unid dok guna Facebook punya lama, satu boifrend pun tak lekat.

"Tengoklah Along.Comey budak ni."

Unid tengok sekali pandang."Gambar edit ni."Takde perasaan punya komen.

"Ye ke?"Loh..bajet unid jelles lettew.Heh..tak kuasa unid.

"Cuba tanya adik-adik yang lain.Tu amik pakai camera 360 tu."

Mau idak, gambar selfie.Kulit licin macam porcelain, takde kedut, jerawat or jeragat.Liang roma pun takde.Flawless and gebu gebas sampai kedut baju pun nampak macam suasana di pagi hari yang nyaman di Cameron Highland padahal dekat kantin office jer.[Eh..bunyi macam ayat jelles jer]

"Aha..gambar edit ni."Semua adik-adik bagi komen yang sama.Hoh..dia tatau anak-anak dia pun rajin mennyelfiekan diri dengan camera 360.So ciri-ciri gambar tersebut haruslah dah dapat dikenal pasti.

"Meh..kami ambik gambar mak."

"Wah,lawanya mak."Mak puji diri sendiri selepas nampak usia dia cam 30 an padahal dah 50 an.

"Bukan kisah pun gambar girlfriend dia tu edit ke tak, cuma make sure orang yang dia dok berchat siang malam tu orang yang sama."

Takut pulak bersembang and memadu kasih dengan Ana(bukan nama sebenar) yang usianya 20 an, sekali Siti Markonah (nama sebenar) yang usianya 50 an.Takut anak beranak terkejut bila found out indah gambar dari rupa.

Bercakap pasal fenomena selfie yang guna camera 360, unid pun ada guna.Excited tengok gambar jadi gebu cam artis korea padahal ______.Sekali pi upload kat whatsapp profile.

Tiba-tiba seorang member x sekolah menengah tegur, padahal tak pernah tegur pun sebelum ni.Tanya apa rahsia kulit unid mulus dan berseri.

"Oh, pakai 360."
"Nak pakai gak produk tu.Beli kat mana?"
"Camera 360, download ja from App store."
...(-_-)V

Rupanya ada gak orang yang buta IT sampai tatau camera 360 wujud.Takpa , lepas ni confirm dia rajin menyelfiekan diri.

Cuma unid tak berapa setuju ada beberapa pihak yang guna Camera 360 untuk testimoni produk kecantikan.Gambar sebelum makan produk tu amik pakai camera biasa, close up dengan flash.Muka berminyak-minyak,berjerawat seketul-seketul boleh kira.Tapi gambar selepas makan produk tu amik pakai application camera 360, terus gebu gebas macam Haniz Soraya.Tak ke menipu, pakat la dok beli makan sampai mati pun tak dapat muka gebu cenggitu.

Ni gambar unid pakai camera 360, comey la jugak kan.Boleh tahan gak unid ni kan?Kan?
*Penampo sebijik!Dush!!



Ni gambar tak pakai camera360.
.
.
.
Chak!! Ha ha ha
source

Dalam dunia ni, ada orang yang tak cantik dalam gambar tapi cantik kat real life.Ada yang cantik dalam gambar tapi biasa biasa ja kat real life.Ada yang cantik dalam gambar dan real life.Bertuahnyer =).

Tapi kut mana pun,rugilah kalau asik focus kat kecantikan material, bukannya kecantikan hati.Rugi sangat kalo judge based on rupa sebab manusia memang ditakdirkan tua dan mati.

Cantik rupa tak kekal,cantik kat hati insya-Allah kekal dalam hati semua orang sampai mati.





No comments:

Post a Comment