Search This Blog

Thursday, August 3, 2017

You got to watch this...

I am  ery thankful because my interest on animals brought me to many amazing youtubers.Today I would like to share with you one of my faorite channels.

I guess I can blame Harlow the cute serice dog owned by a girl who has chronic illness.Imagine ya, lie in body that super sensite.Nak jalan banyak tak boleh, terkena asap takleh, terlebih cahaya takleh, usus yang tak berapa boleh digest.Bergantung dengan feeding tube.Ada narcolepsy yang boleh membuatkan jatuh tak sedar diri bila bila.

Bila unid tengok log dia, orangnya sangat ceria dan berdikari.Bayangkan membersihkan rumah, train anjing , jaga pemakanan anjing dia.Anjing dia makan raw diet tau, kita yang bela kucing pun malas nak gaul nasi hari hari.

Dia prepare dinner, cuci balik air.Bila unid tengok ni, Subhanallah sangat terinspirasi.log dia pula bukan sekadar journal harian, tapi dia juga buat ideo yang lengkap tentang penyakit dia, serice dog dan pelbagai lain.

Objectienya adalah untuk spread awareness.Bagus kan.Kalau rasa down dan malas mungkin boleh try tengok channel ni.After subsribe dia, unid rasa semangat nak hidup.Yela, dia yang sakit pun semangat, apatah lagi kita yang sihat ni.

Please la tengok ok =)

Sila pergi youtube and cari 'chronically jaquie' .

Nota:Perasan sesuatu tak?satu huruf kat keyboard unid tak function.Agak agak huruf apa ya? _EE .



No comments:

Post a Comment