Sunday, March 28, 2010

Satu Malam di Penang

Unid bermalasan-malasan di senja Rabu. Unid tenung jer notebook office, tak tau nak buat apa?
Tup-tup handset berbunyi.Hananako. “Weh.. aku on the way nak pi Penang ni. Kau tau tak mana nak cari char ku teow? “
“Huh.Mana aku tau.”Unid terkejut, bukankah diorang ni duduk KL, macam mana leh ter pop up kat Penang pulak ?Aduh memang unid cuma tau jalan nak balik kampong jer.Tapi lamanya tak jumpa Hanan and husbandnya, even diorang kenduri pun unid tak pi.Huhu..rasa cam nak jumpa tapi unid tak tau nak bawak diorang jalan-jalan mana.
“Kan Hanan cakap, unid tatau punyer.” Dengar suara Hanan dok bagitau husband dia.
Adeh. “Yela..aku bawakkan.” Unid terbayangkan satu gerai kat Tokong Ular, alamak tapi serius membunuh diri betul. Unid memang tak tahu jalan langsung.Silap hari bulan ada yang beli char kuteow kat Pasar Malam and makan kat hotel. Unid rasa cam menangis ni…camana ni? Dahla memalam, nak cari char kuteow pulak.Unid cuma tau KFC and MCD kat office tu jer, and Queensbay tapi charkuteow ade ke kat QBay.
“Weh…nak jumpa ko kat ner ni?” Hanan bertanya.
“Queensbay”
“Camana nak pi sana tuh?”
“Korang kat mana ni?”
“Atas jambatan.”
“Hah..ikut jer signboard ke Bayan Lepas, jumpa la tu.” Unid dengar jer la laki bini tuh dok bergaduh samada diorang atas Jambatan Pulau Pinang ke mana ke. Sabar jer la.
Unid memang dah gabra biawak. Ini la akibatnya tetiap weekend balik kampung, tak explore jalan Penang. Tapi takkan nak explore sesorang pulak. Hosmate seekor pun takde. Tanya member replynya lambat, even reply pun unid memang takkan tahu punye la.Yela, dah kata tak familiar.
Macammana nih...habisla dua laki bini tuh makan langsat malam ni.Rasa cam nak menangis pun ada .Unid dah memang bersiap nak keluar masa tuh terdengar ada orang dalam bilik sebelah. Sapa tuh, tak kira Unid memang heret dia keluar temankan unid.
Yeahh..Kak Suzie ada. Terus unid meraung-raung soh dia temankan Unid keluar dan abaikan chapati yang dia beli kat Pasar malam.Nasib baik Kak Suzie, my housemate ni baik hati.Semoga panjang umur dan murah rezekinya. Ha ha ha.
Malam tu bukan setakat char ku teow tapi sampai ke Batu Feringghi kitaorang merewang.Walawehhh...esoknya unid tersengguk dengan kerja bertimbun.
To hananako and arol- selamat pengantin baru, to kak suzie thank u sis. Love u all :P

2 comments:

  1. hahaha adoi lawakla nid!!aku rase kalo der kete nnt mmg nk wat camtu gak kt ko!!hahhahah

    ReplyDelete
  2. ahahahahah.. giler ah.. baru bace entry ko ni.. ahahahah... nnt ktrg g penang lg... ktrg roger ko lagi... make sure ko da hapal jln g tmpt2 best kat penang tu.. eheheh... ;) anyway, arigatou tomodachi~ ;)

    ReplyDelete