Wednesday, June 20, 2012

Projek :Baju kurung

Beli kain ni harganya ...RM25.90 4 meter.Kualiti kain out, sebab berbulu bulu.

Baju siap cuma spoil dekat leher dek last minute kena tukar pakai lis disebabkan masalah teknikal[mesin jahit tu tah apa angin dia, cantik jer benang atas tapi benang bawah buruk]Dah tu unid tak perasan, terus tebuk, sekali tak melekat...Ahaks kain dah berbulu, dah susah nak ditetas atau dijahit balik.So pakai lis...end up leher luas dowh.

Kain pun cam ada spoil sikit sebab getah tu amik ngam -ngam ikut pinggan.Sudahnya longgar sikit.

Memang banyak dugaan, banyak tetas dan jahit, termasuk lah  tak familiar dengan mesin jahit.Pastu rajin pulak jahit lis kat baju.

Dah siap tak sempat basuh... terus resmi.Terus canang kat semua orang baju jahit sendiri.Bangga siut walaupun menggeleber sana sini.



No comments:

Post a Comment