Wednesday, November 28, 2012

Air

Baru balik office.Bersihkan muka depan cermin sambil fikir, nak buat susu ke atau nak continue buat kerja dulu.Elok ja bukak paip... tik..tik________ . Oh, AIR TAK ADA!!

OMG, takkan la kena potong pula.Macam mana ni?!! Adakah perlu saya balik kampung, atau[otak berpusing-pusing cari solution]. Call housemate, just inform her.At least dia boleh think of back up plan.

Ketuk rumah jiran

"Rumah cik ada air tak?"
"Ada."
"Ohh..ya?Rumah saya tak ada air."
"Ohh..rumah depan ni and hujung sana pun tak ada air."

Dipendekkan cerita, unid menadah air dua botol besar dari jiran sebelah.Air pun tak sihat kuning ja.Masa menaip ni , badan melekit tak mandi.

Dalam kepala otak, esok adalah insan yang terpaksa pergi office pagi-pagi buta sebab nak mandi.Baru ada akal, masa ada air tak reti plak rasa nak bersyukur.Membazir jer reti.Perlukah saya tadah air hujan... hujan macam tanak turun pula.

And We have sent the fertilizing winds and sent down water from the sky and given you drink from it. And you are not its retainers.And indeed, it is We who give life and cause death, and We are the Inheritor.
(Al-Hijr:22-23)

No comments:

Post a Comment