Tuesday, January 1, 2013

The Awesome 2013

Assalamualaikum [Peace be Upon You]

Welcome 2013.A year that have a lot of rumors.Well it 's here anyway. Banyak benda nak dibuat, umur makin banyak tapi rasa singkat.Wahaa :)

Unid asyik memikirkan apa yang nak dibuat untuk tahun 2013.Well , I should grab opportunity to learn and achieve something right.Masa adalah nikmat yang paling berharga.

Focus on attitude , inner / outer health
Perlu fokus pada attitude, penampilan and kesihatan.Umur makin meningkat perlu jaga supaya sentiasa sihat sampai akhir hayat.I will face the future with bright attitude.Positive future ... InsyaAllah.[Tiba-tiba teringat kat Maher Zain :) ]

Focus on financial management
Well, penting ni.Asyik kerja tapi tak pandai urus gaji.Bahaya kan.So tahun ni, unid akan cuba focus and monitor on financial management.Kat mana nak melabur , bagaimana nak monitor.Kadang-kadang bila statement datang buat tatau ja sebab tak faham.Kali ni hopefully , setiap kali ada surat/report tentang kewangan unid boleh faham.Tu tak termasuk cara nak uruskan hutang.Huii...banyaknya benda nak belajar.

Belajar agama
InsyaAllah , unid tak akan lepas peluang untuk attend kelas-kelas yang meningkatkan kefahaman unid tentang Islam.Kelas agama agak susah didapati kat sini, tapi unid berharap Allah permudahkan ini untuk unid.

Motorcycle/Horse
Yang ini still under consideration.Sebab kelas-kelas begini memerlukan komitment yang tinggi.Sama seperti kelas menjahit sekarang, almost every Saturday I was booked.Belajar naik motor ni penting, sebab boleh dipakai semasa darurat.Belajar naik kuda ni impian.Teringin dari dulu tapi rasanya tak sepenting belajar naik motor.

Banyakkan menulis
Tulisan banyak, tapi yang berfaedah ni kurang.So I hope in 2013,I can focus writing something good to read.


Banyak azam,tekad untuk berubah.Baguslah semua orang berkeinginan untuk menjadi lebih baik.

I should face the awesome 2013 with attitude B-)


No comments:

Post a Comment