Friday, March 7, 2008

Tsu Ka Reta

Tsuka reta(I am tired).Lately tsuka reta….

I just wondering what I am doing at here right now.I thought all people who are works under other people will feel the same problem.So everytime my temperature increase.My blood also increase and decrease .I just pray as hard as I can that I can face it even I always shout out ,Stupid!Stupid so many times.

I love programming(does not mean that I am an otai), but I loves it.But right now, I just wondering what I am doing, what I want to be.I don’t know who the hell I am right now.Sometimes I feel I am super stupid.Sometimes I fight it sometimes I just keep quite.
Okay stop it right now Unid, change your mode.

Okay la.Selepas menghadapi stress yang agak kuat kebelakangan ini, Unid membuat keputusan untuk melakukan upacara memanggil hujan dengan tajuk lagunya Konayuki.Malam ini Unid menyanyi dengan penuh semangatnya terutama sekali bila tiba ayat Konayuki nee…Unid akan memekik sekuat hati, tahu-tahu hujan turun.

Selepas hujan turun, Unid mengulang anime yang bertajuk Binbou Shimai Monogatari (Kisah dua beradik yang miskin). Dua beradik ini, si kakak bernama Today, si adik bernama Tomorrow.Mereka sangat miskin, menyewa rumah kecil yang tiada billik air.Walaupun mereka miskin tetapi mereka sangat menyayangi antara satu sama lain dan sangat bersyukur dengan kehidupan mereka.

Kisah hidupnya simple dan membawa pengajaran kepada kita semua.Ia adalah sebuah cerita yang comel.Episodnya pun cuma sepuluh sahaja.Ada satu episode yang mengisahkan mereka sentiasa mencari barang-barang murah ,diskaun,biasalah dah miskin kan.Ada episode yang menceritakan tentang si Adik salah sangka terhadap kakaknya.Dan memikirkan apa akan jadi jika kakaknya meninggalkannya dan pelbagai lagi.

Salah satu episode yang agak menarik, apabila si adik memenangi dua handphone percuma bersama sim card nya sekali.Mereka berdua seronok tetapi kelakar kerana tidak tahu menggunakannya.Mereka pada mulanya merancang mahu menggunakan jika perlu sahaja kerana bimbang kredit akan habis, tetapi lama kelamaan mereka risau kerana kredit mereka hampir pupus jadi mereka mahu memaksimakan penggunaanya.Kelakar apabila mereka terlampau risau antara satu sama lain jika panggilan tidak dijawab.

Banyak lagi episode-episod yang menarik.Siapa lah kata anime hanya untuk bersuka-suka.
Setelah itu, Unid rasa mengantuk jadi biarlah dia tidur dulu.
Jya ne.

p/s:My grandfather passed away on 26 February 2008, and my birthday 27 February.I am not sure to be sad or happy.

3 comments:

  1. happiness keeps u sweet, trial make u strong, sorrows keep u human,failures keep u humble,success keep u glowing,and Allah S.W.T keeps u going...
    angah doakan kita berjaya dunia & akhirat

    ReplyDelete
  2. wooo, masih duk sokee anime lg ke unid. aku dah bersara. cokop2 dgn naruto walaupun xabis khatam.

    ReplyDelete
  3. yark...bila nak bersara dari anime.

    ReplyDelete