Tuesday, May 7, 2013

Life update


Weekdays kerja sampai malam.Weekend hari sabtu tu pun kerja.Nak kata kerja banyak tu tak juga,tapi every task tu memerlukan new knowledge.so terpaksalah meluangkan masa explore ,belajar ,try and error.Itu yang mengambil masa tu.Tapi nak complain banyak pun tak guna,sebab dah kata bidang IT...memang sentiasa up to date.Ni pun rasa dah ketinggalan,penat den nak kejo yop!

Nak work smart kena la jadi smart.Smart maknanya bukan datang office on time...pastu buat kerja seadanya then bagi tugasan kat orang lain.Jika kita ja work smart tapi banyak sahabat-sahabat kita work hard kena tengok jugak.Kut-kut kita yang menyebabkan mereka work hard. Begitu juga sebaliknya,kita seorang ja workhard padahal orang lain semua kerja rilexxxx ja.

Nak jadi smart memerlukan masa yang panjang.So after jadi smart barulah kita boleh buat kerja dengan mudah.

Masa panjang atau pendek di office tak boleh jadi satu-satunya pengukur produktiviti.

Hummm..melalut tang mana dah ni.Weekend especially Ahad,saya balik kampung.Basuh baju ,buat kerja rumah,teman mak pi pasar.Masuk dapur sikit-sikit,tak pandai masak sangat.Takat tolong mak kupas bawang tu bolehla.

Antara aktiviti paling best... adalah bersihkan sarang arnab and bagi makan arnab.

No comments:

Post a Comment