Tuesday, January 17, 2012

Improve solat

Have you ever wonder your solat is accepted by Him or not? Have you ever wonder how miracle the solat it is?

Untuk pengetahuan korang, Unid sangat sukar nak khusyuk.Serius for me solat is very tough.Maybe senang dari luaran, ambik wuduk, takbir , rukuk and sujud.Tapi untuk menghidupkannya , menghayatinya is very hard for me.

So sekarang sedang belajar cara-cara nak khusyuk dalam solat.Alhamdulillah terjumpa website ni.Amazingly how the trainer explain tentang surah al-Fatihah.Betapa beruntungnya menjadi Muslim kan?

Pada sesiapa yang ingin improve solat dan juga kefahaman tentang Quran, mungkin boleh ikuti lesson kat sini http://understandquran.com. Unid ambil English 2011.Sila ikut lesson tersebut dengan disiplin ya.Sekarang Unid baru sampai lesson 3.

Meh sama-sama improve solat.Teringin nak solat macam para sahabat, sampai tarik anak panah dari kaki pun tak terasa.Mungkin kalo sakit gigi masa solat pun tak terasa dah lepas ni.Amin :)

No comments:

Post a Comment