Sunday, July 2, 2017

Big Mistake

Mostly people yang kenal unid they will know yang unid jarang pakai makeup.Bedak pun jarang.Selalu pergi office dengan sunblock ja. Itu sahaja.

Akan tetapi my favourite is to watch makeup video kat youtube.Pendek kata, kalaulah skill ni boleh didapati dengan hanya menonton youtube, dah boleh jadi mak andam dah unid ni.

Tapi kan tu la, setiap kali beli alat solek mesti mereka tu mereput dekat almari.Ada yang disentuh sekali lepas tu terperuklah kat situ.Last last unid sedekah kat orang.Sampai member seorang tu dah perasan,'Unid beli tak pakai.' Kalau dia shop dengan unid dekat Guardian or Watson dia akan ingatkan,'Jangan beli...sebab you tak pakai.Membazir."

Last time masuk wad seminggu, lepas tu berehat dekat kampung seminggu.Masa balik KL, jejak jer
KL Central I told myself, I don't want to look sick.So terus beli lipstik Revlon.Suka giler kaler dia.

Tapi tula lipstick jer la yang lekat,adala improvement kan.Pakai lipstick =) .Mascara dah expired terpaksa buang.Beli eyeliner...termenung eyeliner tu kat meja solek sebab tak terpakai.Ini consider penyakit mental ni, suka beli mekap tapi tak pakai pakai.

Baru baru ni 28 June, masa balik office tah setan mana tah merasuk unid.Unid masuk sephora.Rasanya ini adalah kali kedua unid masuk Sephora.Sephora kan banyak mekap.So memang confuse unid.Jadi excited.Termenung dok belek satu satu.Tatau nak beli apa.Sales Assistant tu ikut jer unid, jemu dia sebab budak ni berjam jam belek satu pun tak beli.

Last last unid tanya Sales Assistant."Carikan saya maskara yang bagus.Yang mudah pakai , senang cuci."

Dia datang bawak satu mascara ni.Okay try try. "Okay I ambik la yang ni." Sambil cekau satu lip crayon.

Masa nak bayar...deng. Maskara tu berharga RM125 . Jap rasa nak meninggal jap.Maskara apa yang aku amik ni.

Balik rumah baru google sambil maki diri sendiri.Dah tu, yang unid beli ni version yang full punya , ada yang mini yang murah sikit.

Termenung unid tengok maskara ni.Bedak pun malas pakai , macam mana nak rajinkan diri pakai mascara ni.Takkan tanak pakai kut... mahal kut.

Adeh, nak tak nak terpaksa la unid memaksa diri memakainya.Hopefully rajin la kalau tak membazir gila kut.Hopefully ada hikmahnya. =)

Ke ada sesapa nak beli dari unid ni?Unid jual RM90 nak?

Ha ha ha

No comments:

Post a Comment