Thursday, March 22, 2012

Nasi mentega dan ayam pun nak bermentega sama

Assalamualaikum [Peace be upon you]

Oklah ...setelah nak dekat seminggu stop memasak since penat masak pie last time.Well...unid puasa hari ni[takde kene mengena langsung].

Puasa ganti okay, sementara rajin nak mengganti. :)

So elok jer 5.40 pm, terus unid pecut balik rumah.Sebab nak masak butter rice.Resepi unid bantai jer so nak bagi pun malu la weh.Tapi bagi jugak.Unid potong bawang, butter , sayur campur [carrot,jagong,kacang pis yang ready made] and campak dalam periuk nasi.Masak la nasi cam biasa.

Oklah disebabkan malas dan mengejar masa.Ayam tu unid gaul jer dengan sos tiram ,kicap , lada and whatever yang unid rasa nak bubuh.Pastu masak atas pan dengan butter.Wah ... gemuk la lepas ni.

Ok..semua berlemak dan berbutter.Minumlah honey lemon ok


Tomato tu cukup syarat untuk mensayurkan diri sahaja
Nota:Selamat berbuka puasa untuk hari ini.Ya Allah terimalah puasaku.Amin

2 comments:

  1. haha~ tajuk entry unid sgt comel.. =D

    okeyy..u made me hungry now.. huhu.

    ReplyDelete
  2. hihi... untuk menaikkan selera, kita haruslah menamakan resepi kite dengan nama-nama yang kiut dan best.[keluar tips plak]

    ReplyDelete