Saturday, March 10, 2012

Pancake dalam 15 minute

Unid sebenarnya malas nak buat sarapan, so just minum kopi and hopefully tahan la sampai ke lunch.Rupanya belum kul 10 dah rasa cam berbunyi-bunyi.Roti takde , takkan nak makan maggi pulak.Tsk..nak masak takut kang terlajak sampai lunch pulak.Yelah sebab unid kan masak lembap.

Tengok baju yang dibasuh dalam mesin basuh. 18 minute left ... kata mesin basuh.

Tak boleh jadi ni...meh la masak jugak and tengok sapa yang siap dulu mesin basuh ke unid!

So tadaaaa.... ini la pancake kurma.Pancake pertama siap dalam masa 15 minute.Yey...unid vs machine basuh.Unid won.

Yang paling best , unid dah mampu berjaya buat dalam kuantiti yang kecik - 3 bijik semuanya.Last time terlajak sampai berbiji-biji, sudahnya breakfast pancake, lunch pancake , dinner pancake, snack time pun bluweekkkkk.

Enjoy gambar-gambarnya.Penat pancake ni berposing. :P






Bahan-bahan
Telur sebiji, whip cream, susu, tepung naik sendiri, kurma dipotong kecil-kecil.

Nota:Selamat duit takyah beli pancake Mac donald

No comments:

Post a Comment